Rubriky
Nezařazené

Feist je skvělá zpěvačka, ale taky je to naše skvělé tričko!

Je to tak 🙂 Název Trička Feist je inspirovaný krásnou muzikou od stejnojmenné zpěvačky Feist. Kdopak z vás jí zná a má jí také v oblibě jako já?

Střih je pohodlný a budete ho milovat obzvláště v kombinaci s legínama na trávení volného času doma i venku. Oblečete-li ho na slim džíny, můžete v něm jít do práce nebo ven s holkama na kafe.

Tričko Feist šiji z extra kvalitního úpletu ve složení 95% bavlna a 5% elastan. Mírně se rozšiřuje směrem dolů. Je v lichotivé délce. Tento střih schová případné bříško, větší boky nebo stehna. V nabídce najdete tričko Feist jak s našim autorským potiskem, tak i bez potisku. Nakombinovat si můžete barvu, délku rukávů dle svých požadavků a libosti.

A kdybyste náhodou nenašli tohle triko v barvě vašich snů, neváhejte mi napsat a třeba to spolu vymyslíme 🙂 Dokonce vám můžeme tričko potisknout naším libovolným potiskem a i barvu si můžete doladit 🙂

Víc už k tričku Feist asi nemám 🙂

Ale slíbila jsem vám na Instagramu, že se rozepíši ke svému snu a hlavně, že vám dám pár poznatků o světlých tkaninách.

Zdál se mi sen 🙂 A zdálo se mi, že jsem se vdávala. Tenhle sen mi moje podvědomí podsunulo, protože jsem včera ušila šaty světlého odstínu. Není to čistě bílá, spíš velmi světlá béžová. Možná Slonovinová kost? Možná jo. Ty šaty vznikly náhodou. Tuto látku si vybrala jedna z vás na své popelínové šaty. Když jsem je pro zákaznici stříhala, uvědomila jsem si, že jsme ji prve neupozornila na to, že takto světlá látka je lehce průsvitná. A je jedno jestli jde o len nebo bavlnu. Prostě lehce prosvítají z jasného důvodu – barva nekryje a látka je lehce tkaná. (Nevztahuje se na vyšší gramáž úpletu a teplákoviny.) Je to sice jasná věc, ale každému to nedojde. Málokterá z vás nemá problém s tím, že bude prosvítat vaše tělo a spodní prádlo apod. Je nutné mít tedy spodničku, kterou já nešiji. Ale dají se dnes sehnat za pár stovek i spodničky například viskózové nebo bavlněné. Nekupujte ty polyesterové, v těch by vám bylo horko a potily byste se. Pozor! Většina spodniček je polyamidová. Já bych raději koupila třeba tuhle spodničku Amanda.

Přeci si nechcete zkazit umělou spodničkou dobrý pocit z bavlněných, mušelínových nebo lněných šatů, že?

Další problém, který nese světlý materiál je ten, že veškeré detaily podšití prosvítají. Například podšití kolem límce nebo vázanka za krkem. Nebo kapsy! Ty taky prosvítají v sukni. Proto doporučuji v živůtku podšité detaily vynechat a nechat je hladké a sukni víc nařasit, aby kapsy nebyly vidět. (Nebo je můžete úplně vynechat, ale ze zkušeností vím, že kapes se vzdávat většinou nechcete 🙂

No a tak jsme se nakonec se zákaznicí domluvily, že dáme tmavší béžovou. Zůstaly mi na stole nastřihnuté šaty v odstínu světle béžové. Takže co s nimi? Rozhodla jsem se je přeci jen ušít, prostě jen tak. A ušila jsem je z dvojí vrstvy popelínu, aby tedy neprosvítalo nic a nikde. Popelín je opravdu jemná hladká tkanina. Na dotek je příjemná a myslím, že ji bude milovat každá z vás. Já jsem si ji oblíbila moc. Takže spoléhám na to, že na vzdušnosti moc neztratí, i když šaty budou z dvojí vrstvy. Výsledek můžete vidět zde na fotografiích.

Šaty jsou zkušební, musím je otestovat. Takže si je nechám 🙂 Hlavně je musím vyprat, abych věděla, co se s nimi stane, když jsou z dvojí látky. Zkusila jsem je poprvé ušít s popelínovými MINI PUFF rukávy v dlouhé délce. A jsem s výsledkem moc spokojená. Budou se dobře vrstvit. A když vám bude horko, vyhrnete je a pořad to vypadá hezky.

A když jsem se v nich fotila, říkala jsem si, že budou super v létě, a že takové světlé šaty mají využití široké. Záleží jak a co k nim doplníte. Rozhodně boty a styl kabelky nebo svrchníku dodá šatům pokaždé úplně jiný náboj a styl. Jedny šaty, mnoho podob. A třeba i svatební.

A tak se mi v noci zdálo, že se vdávám 🙂 Byla jsem v Prostějově v sídlištním bytě a chystala jsem se na obřad. A měla jsem na sobě tyhle šaty. Vím, že jsem tam viděla moje syny, rodiče a brala jsem si svého Jakoubka. Jediný, co byla děsná blbost bylo, že jsem neměla rezervaci na oběd :))) To mi není podobné 🙂 Po sídlišti se procházelo hned několik nevěst různých národností. To byla taky taková ta chybička v matrixu. Abych věděla, že je to jen sen.

Já vdaná nejsem. A popravdě na svatbu nepomýšlím. Zdálo se mi o tom právě kvůli těm šatům, které jsem včera stvořila.

Dřív v mládí na nás byl vyvíjen tlak a všichni to očekávali, že bychom se měli vzít. Na nás to působilo spíš opačně 🙂 Jsme takové hlavy skopové, jak se říká. V těhotenství jsem po svatbě toužila víc, protože hormony a hnízdění a trochu mi vadilo, že se budu jmenovat jinak než moji kluci. Ale v reálu to naštěstí funguje mnohem snadněji než jsem myslela. A každý prostě ví, že Mikytová patří k Loučkům :)) Svatba a ta ceremonie kolem není nic pro mě a myslím, že ani pro Jakuba. S věkem to vnímám úplně jinak. Lásku oslavujeme dnes a denně a nepotřebujeme na to papír.

Ale! Papír by se hodil, kdyby se mi něco stalo nebo třeba Jakoubkovi. Takže tohle je asi jediná věc, která by byla důvodem svatby. Jen ta úřední. A kdyby na to někdy došlo, tak budu mít takovéhle šaty! 🙂

Určitě z popelínu a určitě jednoduché hladké. Možná maxi puff rukávy, aby byly ještě trochu extra napuffované 🙂

Jednou jsem šila lněné šaty Puff pro jednu nevěstu. Svatba byla v přírodě a byla taková uvolněnější. Nevěsta si k nim pořídila vyšívaný pásek a nechala si vyšít i límec kolem krku od své kamarádky. Bylo to moc krásné.

Světlé šaty jsou ideální do letních dnů. K moři na dovolenou. Světlá barva nepřitahuje tak sluníčko a když si je vyberete z látky přírodní, bude vám v nich fajnově. Navíc je nakombinujete na tisíc způsobů. Takže i ty „MMMoje svatební“ jednoduché šaty nemusíte pak odložit do skříně, ale unosíte je i pak.

A co vy a svatba? Jak to celé vnímáte? Chcete ji? Měli jste ji? Chtěli byste, ale není s kým? Nebo radši život na psí knížku?

Dejte mi vědět do komentářů. Ahoj!

Prohlédněte si MMMoje bílé šaty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *